14.1.2014

Uusi alku luistelukaudelle

Sunnuntaina 12.1.2014 Tuusulanjärvi jäätyi taas kauttaaltaan. Vielä päivällä pohjoispäässäkin oli vielä muutama suikale sulaa, mutta illalla kaikki ummessa. Ja siitä lähtien pakkanen on kiristynyt toiselle kymmenelle.

Olen itse reissussa mutta asianajajani käy huomenna tarkistamassa jään paksuuden. Uskallan luvata että huomenna pääsee luistelemaan!

Stay tuned for more!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos jäätiedotuksesta!

Tälläisiä kelejä on muutama vuosi saatu odottaa.
Toivottavasti tuuli ei ole haitannut peilikirkkaan ja sileän jään muodostumista.

Vellu kirjoitti...

Luotettu asiainhoitaja kävi tänään testaamassa jään. Paksuutta on kylliksi, ongelmana se että melkein koko jää on kastuneen lumen peitossa. Ainoastaan railoista noussut vesi on putsannut jään hyvään luistelukuntoon, mutta toisaalta railoja on riittävästi joten reiteissä on varaa valita.

Anonyymi kirjoitti...

Peilikirkasta jäätä siis ei ole vaan järvi on oikeastaan kokonaan 1 cm paksun lumen peitossa. Lumi on tiukasti kiinni jäässä ja siinä luisteleminen on vähän tahmeata. Jäässä on ristiin rastiin railoja, joista pinnalle noussut vesi on jäätynyt mukavaksi luistella. Hauskana yksityiskohtana oli näihin railovyöhykkeisiin muodustuneet parin sentin korkuiset kuurakukkaset jotka eivät haitanneet luistelua. Luistelin tänään Kaakkolasta pohjoispäähän, sieltä itärantaa Suvirantaan asti, sitten oikaisin Vanhankylänniemeen ja takaisin Kaakkolaan.

Nimim. Asiainhoitaja

Vellu kirjoitti...

Asiainhoitajalle parhaimmat kiitokset selvennyksestä! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Nuuksiossa paikoitellen hienoa jäätä ja kuurankukkaa mustanpuhuvalla jäällä.
Kattilajärvi, Väärä ja Urja, pikku kannakset välissä. Reissun palkitsee Urjan jää.

Vellu kirjoitti...

Kiitos tiedosta, täytyy ottaa mukaan reittisuunnitelmaan!

jääkiituri kirjoitti...

Mites Nuuksion Pitkäjärvi? Siellä oli 5-6 vuotta sitten aivan upea musta kirkas jää, mut ei oo sen koommin vastaavaa näkynyt... Lauantaina pitäisi jollekin, mielellään kirkkaalle ja aurinkoiselle jäälle suunnata :)

Anonyymi kirjoitti...

Espoon Pitkäjärvi oli tänään upeassa luistelukunnossa. Jään päällä pari kolme senttiä puuterilunta, mutta se ei luistoa haitannut.

jääkiituri kirjoitti...

Mulle sattui hauskasti: yritin suunnistaa lauantaina Nuuksion Pitkäjärvelle mut meni lätäköt sekaisin ja päädyinkin Espoon Pitkäjärvelle. Aurinko porotti ja jää oli mitä huikein, puuteri ei tosiaan hidastanut lainkaan. Aivan mahtava kauden avaus! Viiletin yli 20 kilsaa hetkessä. Ja tänään sunnuntaina vedin uusiksi samoissa maisemissa, joskin aurinko esiintyi maltillisemmin, välillä piilotteli kokonaan pilvien takana. Kuulkaas, mitä arvioitte, suunnittelen ensi viikonlopuksi jotain vähän pidempää reittiä; onko Lohjanjärvi hyvä? Lunta siellä on nyt vain 2 cm eikä ole tulossa näillä näkymin lisää ennen vkonloppua (http://www.foreca.fi/Finland/Lohja). Mihin päin järveä suosittelisitte menemään? Onko siellä jotain kuumottavia virtauksia joita pitäisi välttää?

Anonyymi kirjoitti...

Uusi kausi tulossa, onko Nuuksiossa kukaan haistellut kelejä?