19.1.2014

Kausi vihdoin avattu!

Reissusta on palattu joten eilen pääsin vihdoin avaamaan luistelukauden. Aamulla pakkasta oli 16 astetta, joten pukeutua piti huolella. Länsipuolen rannassa valtaosa jäästä oli tiukan lumen peitossa, mutta kun siirryimme satakunta metriä keskemmälle päästiin luistelemaan kuurankukkien peittämällä tasaisella jäällä.

Vanhankylänniemen edustalla oli isompi ryhmä lennokki-ihmisiä, joita katselimme kotvan. Sen jälkeen Halosenniemeen josta matka kääntyi takaisin päin.

Järven keskiosassa jää on siis melko hyvässä luistelukunnossa. Paksuutta jäällä on yli 15 cm, joten aika turvallisin mielin tuolla voi liikkua.

Luistelijoita vaan oli liikkeellä niukasti. Ei tuo pakkanen paha ole. Kasvot kannattaa suojata, muuten normaali talvivarustus päälle ja luistelemaan. Ei se tästä tänä talvena enää parane!


 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sunnuntaina 19. päivä jäällä oli jo viilettäjiä mukavasti. Länsireuna Järvenpään päässä on hiukan miellyttävämpi pinnaltaan kuin itäpuoli. pg

Anonyymi kirjoitti...

Järveä on tullut luisteltua nyt päästä päähän ja tuo Tuusulan puoli on selvästi enemmän 'nimismiehenkiharalla' kuin Järvenpään pääty.