7.1.2009

Nopeusennätys 42,8 km/h

Eilen loppiaisena Tuusulanjärvellä oli melko navakka tuuli lounaasta. Niinpä menomatka kohti etelää oli melkoista ylämäkeä, vajaan neljän kilometrin matkaan meni reilut 21 minuuttia. Sauvoista on tuulisissa olosuhteissa melkoisesti hyötyä, nimenomaan vastatuuliosuuksilla saa sentään pidettyä jonkinmoista vauhtia.

Vaan se myötätuuliosuus sitten olikin puhdasta lystinpitoa. Ensialkuun laskettelimme rauhallisesti, tuulen nopeudella, kokeillen josko takin avaamisesta purjepinta-alan lisäämiseksi olisi hyötyä. Eipä ollut mainittavaa, tuulen nopeudella mentiin sittenkin. Sitten aloitimme pienen spurttaamisen, ja vauhtia tuntui kertyvän mukavasti. Ensimmäisellä spurtilla GPS näytti n. 37 km/h huippunopeutta. Vähän myöhemmin, kun tulimme Vanhankylänniemen kohdille tuuli tuntui navakoituvan ja päätimme kokeilla menisikö 40 km/h rikki. Menihän se. Kun malttoi pitää luistelurytmin harvana ja potkut loivana, kellotimme GPS:ään huipuiksi 42,8 km/h. Aika haipakkaa, onneksi jää oli melkoisen hyvässä kunnossa eikä vaarallisia railoja ainakaan reitille osunut.

Kauden saldo tällä hetkellä 46 km.

Ja kerrottakoon vielä että nopean lauhtumisen myötä jää oli lykännyt rantaryteikön kurttuun, pari metriä rantaviivasta maa oli noussut parikymmentä senttiä koholle ja kohouman edessä oli vesi noussut jään päälle. Saapa nähdä jaksaako moinen kurttu vielä oieta kevään tullen.

Ei kommentteja: