31.1.2017

Tänään jää vielä pehmeähkö ja pieni vesikerros ei täysin jäätynyt. Kunta aurannut reitiltä eilisen sohjon pois mikä hyvä juttu. Lähipäiviksi luvattu ihan pientä pakkasta eikä lumisadetta. Näyttäisi tulevan hyvät luistelukelit pyhänseuduksi ja alkuviikolle. Hiihtäjille lunta on vähänlaisesti, mutta rannoilla voi kyllä hiihdellä jo näilläkin lumilla.

20.1.2017

Jää on nyt hyvässä kunnossa, vähän muhkurainen mutta ei railoja. Lumisadettakin on luvassa senverran vähän että luistelukeli  lähipäivinä tuntuisi olevan ihan ok. Tuusulan puolella kunnan auraamaa reittiä on noin 6 km, leveyttäkin riittävästi.

12.1.2017

Eilinen arvio jään kunnosta piti paikkansa. Tänään aamupäivällä jää jopa erinomaisessa kunnossa. Luistelijat vaan puuttui. Nyt tuiskuttaa ja tilanne muuttuu. Kunta luvannut aurata huomenna mikä on erinomaista. Pyhänseudulla on siten luvassa rataa luisteltavaksi.

11.1.2017

Tänään jäällä  toisinpaikoin vähän riitettä eli ei ihan hyvä luistella. Ensi yöksi luvassa pakkasta mikä jäätää riitteen umpeen. Iltapäivällä taas lumisadetta, mitä pyritään poistamaan. Luistelua alkava sade ei pahemmin haittaa ainakaan ensialkuun. Nämä ajatukset on Onnelan - Kirkonrannan välin tilannekatsauksia. Kunnat toimivat omalla tavallaan ja ilmoittavat niistä sivuillaan.

9.1.2017

Nyt on sitten hyväpintaista luistelujäätä Tuusulanjärvellä, taitaa olla 10 km. Tuusulan kunta teki reittinsä tänään, kiitos heille. Toivotaan että panosta riittää myös reitin kunnossapitoon. Mutta ainakin tällä hetkellä, eikun luistelemaan.

3.1.2017

Jäällä on nyt noin 15 cm pakkaslunta. Jääpohja on hyvä , mutta tuonpaksuinen lumi haittaa luistelua liiaksi. Aurasin tänään Kirkonrantaan  lähes kilometrin radan vähän malliksi . Jospa joku tulisi talkoisiin jatkamaan pitemmän radan tekoa. Jäällä on vahvuutta lähes 30 cm ja se kantaa 4 tonnin koneen. Lisää lunta on luvassa mutta sen poistaminen on pikku juttu,  jos se tehdään ajallaan.   Meidän Avant 220 painaa 600 kiloa , puskulevy 130 cm leveä. Senverran hidas kone että koko järveä ei viitsi sillä kiertää.