30.1.2015

LUISTELURATA AURATTU POHJOISPÄÄHÄN

Jo muutama päivä sitten aurattiin Tuusulanjärven pohjoispäähän moottorikelkalla 2-3 km pitkä luistelurata, jossa parhaillaan näyttää muutama luistelija kiertävän.

Yritän käydä kiertämässä radan illansuussa niin saadaan tarkempi arvio sekä jään laadusta että auratun radan pituudesta.

Hienosti tehty, Järvenpään liikuntatoimi!

22.1.2015

Muutama luistelija liikkeellä

Jää on suht' hyvässä kunnossa eikä pinnassa ole lunta kuin satunnaisina läikkinä. Muutama luistelija näytti tänään pohjoispäätä kiertävän. Tarkkana kannattaa silti olla, paikoin jää on aika röpöläinen ja löysin myös muutamia kohtia jossa jään pinnalla on ohut irtonainen jääkerros. Aivan rantaviivan tuntumassa jää oli kehnoimmillaan.



13.1.2015

Lunta haitaksi asti / Retkiluistimet lainaan Gustavelundista

Vielä tuossa illansuussa jäällä oli siellä täällä puhtaita jääpälviä, mutta yön lumisade taitaa nekin peittää. Jään pinta on kyllä suht' hyvässä kunnossa kunhan aurauskalusto pääsisi töihin. Se taas onnistuu kunhan jää vahvistuu yli 20-senttiseksi.

Kun se hetki koittaa, voit kokeilla retkiluistelua vaivattomasti vuokraamalla retkiluistimet Gustavelundista! 

10.1.2015

Jää parani merkittävästi suojakelien myötä

Aika paljon näkyi luistelijoita äsken järvellä ja jään kunto oli iloinen yllätys, se on parantunut merkittävästi edellisestä käynnistäni. Joissain kohdissa vettä on vielä pintajään alla, jolloin luistelija vetää nokalleen melkein auttamatta, mutta 95% jäästä oli yhtenäistä ilman vesikerroksia. 

Varoituksen sana kuitenkin: paikallisella lääkäriasemalla oli kuulemma parikin pulahtanutta korjauttamassa jään reunan aiheuttamia vammoja. Isompien ojien laskupaikat voivat olla pettäviä! Länsirannalla jäätä oli edelleen se 15 cm.

6.1.2015

Jäätä 15 cm

Kovasti on jään paksuus kasvanut, vaan ei tehnyt suojakeli tehtäväänsä; jää on kovin röpöläinen ja paikoitellen lumen peitossa. Muutamia luistelijoita oli liikkeellä, mutta liikkuminen tapahtui pelkästään sauvoilla lykkimällä. Kävelijöitä enemmänkin ja muutama oli suksilla liikkeellä. Rantojen lähellä olikin muutaman sentin yhtenäinen lumipeite.

Ja kuvaa samasta aiheesta: