29.12.2014

...mutta vain lumettomissa paikoissa!

Kävin äsken koiran kanssa jäällä ja hakkasin tällä kertaa reikiä kohtiin, joissa oli enemmän lunta. Olkaahan tarkkoina, jäätä oli vain vähän reilu 5 cm!
Ja tämä noin 30 m rantaviivasta, keskemmällä saattaa olla vielä huonompi tilanne.

...ja nyt kymmenisen senttiä

Tänä aamuna oli jo vähän työläämpää päästä jäästä läpi. Epävirallinen mittaus 10 cm jäätä. Lumi on niin tiukasti kiinni jäässä ettei se ole liukas. Olosuhteet suosivat siis edelleen kävelijöitä, hiihtäjiä ja pyöräilijöitä.

28.12.2014

Jään paksuus 7 cm

Muutamia kävelijöitä jäällä näkyi jo eilen, joten uskaltauduin sinne äsken itsekin.
Rannan lähellä jäätä oli seitsemisen senttiä, rakenteeltaan melko tiukkaa teräsjäätä. Lunta päällä on ehkä kolmisen senttiä ja se on melko tiukasti jäässä kiinni. Hyvä ja pitävä alusta kävelyyn, pyöräilyyn vaan ei oikein sovellu luisteluun... :-(

Olkaahan edelleen varovaisia jäälle lähtiessänne! Viisainta on pysyä rantojen lähettyvillä ja varustautua vähintäänkin naskaleilla.
 

26.12.2014

Talvi 2014-2015. Osa 1.

Mukavaa loppuvuotta!

Joulukiireiden takia ehdin vasta tänään, Tapaninpäivän aamuna Tuusulanjärven rantaan tutkimaan jäätilannetta tarkemmin. Pohjoispää jäätyi maanantain ja tiistain välisenä yönä, mutta silloin pakkasta oli vain viitisen astetta. Jouluaattona satoi muutamia senttejä lunta, joka valitettavasti sekin oli liikaa: ainakin Kaakkolan puoleisessa rannassa jää on vain n. 3 cm paksua ja haurasta, lohkeilevaa sekä ennen kaikkea heikkoa! Tämä siitä huolimatta että eilisen Joulupäivän pakkanen pysyi kokonaan -10 ja -15 asteen välillä.

Eli vielä kannattaa pysyä poissa jäältä.