25.2.2014

Koko järven jää mahtavassa kunnossa!

Vielä eilen jäällä oli vettä hehtaarien kokoisina lätäkköinä, mutta tänään koko jää on kuivunut ja huippukunnossa! Luistella voi auratun radan lisäksi melkein missä vaan, varsinkin järven keskiosa on sileää ja kovaa jäätä. Retkiluistimen terä ei normaalissa luistelussa jättänyt edes jälkeä jäähän. 

Päivä on jo niin pitkä että iltakuudelta näkee hienosti, ja sen jälkeen tietysti otsalampulla pärjää auringon nousuun saakka.

Kaakkolan puolella radalla on yksi sulamisvesien syömä reikä, jonka merkkasin pajunoksilla. Reiällä on halkaisijaa melkein puoli metriä, joten se kannattaa kiertää huolella.


20.2.2014

Rata hyvässä kunnossa

Aurattuihin uriin kertynyt vesi on jäätynyt suhteellisen hyväksi pinnaksi luistella!
Tosin väki näyttää nyt luistelevan enemmänkin länsirannalla, itärannan jää on kuulemma huonommassa kunnossa. 

9.2.2014

Vesiliirtovaara

Tänään päivällä jäällä oli vielä aika paljon liikettä, mutta iltaa myöten olosuhteet muuttuivat jo aika mahdottomiksi: koko järvi on hyvin märän sohjon peitossa ja auratuissa luistelu-urissa on vettä kolmisen senttiä. Jos luvassa olisi pakkasta voisi kausi jatkua nopeastikin, mutta luulen että lähipäivien lämpöasteet alkavat vähitellen pehmittää jäätä jonka jälkeen koneilla ei taas vähään aikaan ole jäälle asiaa.