28.1.2014

10.000 kävijää!

Arvoisat lukijat, tänään rikkoutui 10.000 kävijän rajapyykki tämän sivuston osalta. Kiitokset teille!

Pyrin jatkossakin tarjoamaan ajantasaista tietoa Tuusulanjärven retkiluistelumahdollisuuksista, ainakin niin kauan kuin täällä rannalla asustelen. Siitä puheen ollen, Oikotieltä löytyy ilmoitus myytävästä talosta Suomen parhaan retkiluistelujärven rannalla... :-)

-vellu-

PS. Sain tänään korjattua epoksiliimalla luistimet, huomenna taas luistelemaan!

26.1.2014

Ja taas peräänkuulutetaan varovaisuutta!

Kävin tänään illalla kiertämässä Järvenpään puoleisen radan. Kaikki hyvin Tervanokalta vielä ehkä 100 m pohjoiseen, mutta siellä luistelin pitkittäissuuntaiseen railoon, lippasin komeasti ja onnistuin jossain vaiheessa vielä rikkomaan toisen luistimenkin. Osa muovirungosta halkesi ja minulta meni tovi ennenkuin löysin irronneen terän.

Eli kannattaa pitää vauhti sellaisena ettei kaatuessa satu pahasti, nyt alkaa olla railoja tarjolla.

22.1.2014

Rata aurattu pohjoispäähän!

Järvenpään liikuntatoimelle kiitokset ripeästä toiminnasta!

Tänään iltapäivällä pikkutraktori kävi auraamassa jäälle luisteluradan. Tai itse asiassa kaksi: toinen on ehkä 6-8  m leveä, toinen kapeampi, mutta kumpaakin pystyy luistelemaan.

Yritän käydä kiertämässä tuon radan vielä tänään, joten myöhemmin tulee tiedot radan pituudesta ja Sports Trackerin kartta.

Alla elävää kuvaa illansuun tutustumiskäynnistä!

EDIT 20:04

Ja vielä kartta radasta.



Radan pituus on perinteiset 5,8 km ja se on melkoisen hyvässä kunnossa. Railoista noussut vesi on levinnyt leveäksi kohoumaksi mutta ei haittaa luistelua.

Helpoiten pääset luistelemaan Tervanokasta tai Vanhankylänniemestä.
Tervanokan parkkipaikka näytti viikonloppuna olevan aika täynnä, joten Vanhankylänniemi on varma valinta

21.1.2014

Edelleen luisteltavissa mutta...

...lunta on nyt jään päällä vajaa 5 cm.

Viimeöisestä lumisateesta sinänsä ei ole mitään haittaa luistelulle, lumi on hienoa pöllyävää puuteria. Vaan enää ei näe missä kohdissa on se tiukempi lumikerros, jossa luistin tyssää aika kovasti.

Järven pituussuunnassa keskellä on edelleen suht' hyväkuntoinen jää, joten pidemmänkin matkan luistelu onnistuu edelleen.

19.1.2014

Kausi vihdoin avattu!

Reissusta on palattu joten eilen pääsin vihdoin avaamaan luistelukauden. Aamulla pakkasta oli 16 astetta, joten pukeutua piti huolella. Länsipuolen rannassa valtaosa jäästä oli tiukan lumen peitossa, mutta kun siirryimme satakunta metriä keskemmälle päästiin luistelemaan kuurankukkien peittämällä tasaisella jäällä.

Vanhankylänniemen edustalla oli isompi ryhmä lennokki-ihmisiä, joita katselimme kotvan. Sen jälkeen Halosenniemeen josta matka kääntyi takaisin päin.

Järven keskiosassa jää on siis melko hyvässä luistelukunnossa. Paksuutta jäällä on yli 15 cm, joten aika turvallisin mielin tuolla voi liikkua.

Luistelijoita vaan oli liikkeellä niukasti. Ei tuo pakkanen paha ole. Kasvot kannattaa suojata, muuten normaali talvivarustus päälle ja luistelemaan. Ei se tästä tänä talvena enää parane!


 

14.1.2014

Uusi alku luistelukaudelle

Sunnuntaina 12.1.2014 Tuusulanjärvi jäätyi taas kauttaaltaan. Vielä päivällä pohjoispäässäkin oli vielä muutama suikale sulaa, mutta illalla kaikki ummessa. Ja siitä lähtien pakkanen on kiristynyt toiselle kymmenelle.

Olen itse reissussa mutta asianajajani käy huomenna tarkistamassa jään paksuuden. Uskallan luvata että huomenna pääsee luistelemaan!

Stay tuned for more!